top of page

Help! Wat doe ik met mijn vrije tijd?

Vrije tijd en ontspannen aan zee


Heb je ooit dat sterke verlangen gevoeld naar een moment helemaal voor jezelf? Een mini-break waarin niets hoeft; geen verplichtingen, geen verwachtingen en geen deadlines die je opjagen? Hoe geweldig moet dat zijn!


Stel je voor dat je eindelijk die langverwachte mini-break voor jezelf hebt gepland, en het moment is bijna daar! Jouw tijd om te genieten van de absolute vrijheid, waarin alles kan en niets moet. Maar dan denk je opeens: wat ga ik in vredesnaam doen met al die vrije tijd…?


Hoe erg je er ook naar uit hebt gekeken, toch kan het hebben van tijd voor jezelf in het begin wat onwennig aanvoelen. Want wat ga je eigenlijk doen, zo in je eentje? Misschien voel je je zelfs wel een beetje schuldig omdat iedereen om je heen druk bezig is, of het voelt alsof jij je tijd aan het verspillen bent. Je bent zo gewend om in de ‘doe’-modus te staan, dat ‘niets doen’ onnatuurlijk aanvoelt.


Maar geloof me, dat onwennige gevoel is er vaak alleen in het begin. Zodra je jezelf toestaat om te ontspannen en te genieten van je welverdiende vrije tijd, zul je merken dat je gemakkelijker in een fijne flow terechtkomt.

 

Optimaal genieten van je vrije tijd

Dus, wat ga je doen tijdens je mini-break? Hier zijn een paar ideeën hoe jij heerlijk kunt genieten van jouw vrije tijd:

  1. Verken je passies: Tijdens je mini-break kun je eindelijk die hobby oppakken waar je nooit tijd voor had. Misschien wil je leren schilderen, een muziekinstrument bespelen of beginnen met tuinieren. Dit is jouw kans om je passie te verkennen.

  2. Lezen: Pak eindelijk eens dat boek wat al een hele tijd ligt te verstoffen op je nachtkastje en waar je nog niet aan toe bent gekomen om te lezen.

  3. Bewegen in de natuur: Tijd doorbrengen in de natuur heeft een rustgevend en helend effect. Maak een mooie wandeling, ga fietsen of ga gewoon zitten en geniet van de rustgevende geluiden van de natuur.

  4. Meditatie en reflectie: Geef jezelf de ruimte voor stilte en reflectie. Meditatie is bijvoorbeeld een krachtige manier om je geest tot rust te brengen. Ook is het schrijven in een notitieboek of dagboek (journallen) een krachtige manier om je hoofd leeg te maken en je gedachten te ordenen.

  5. Persoonlijke ontwikkeling: Doordat je vaak geleefd wordt door de waan van de dag, heb je weinig of geen tijd om stil te staan bij je persoonlijke ontwikkeling. Ontdek aan welke competenties je graag zou willen werken of welke vaardigheden je zou willen ontwikkelen. Lees je hierover in, volg een cursus en ga ermee aan de slag.

 

Waarom tijd alleen doorbrengen zo goed voor je is

Waarom zou je eigenlijk tijd alleen doorbrengen? Als je tijd alleen doorbrengt heb je minder afleidingen van buitenaf. Dit helpt je om je meer op jezelf te richten en jezelf beter te leren kennen. Het biedt je de kans om te evalueren of je nog steeds je eigen koers vaart en of je nog steeds trouw bent aan je eigen waarden en dromen.


Ook helpt het je om je te focussen op je persoonlijke groei; waar sta je nu en waar wil je graag naartoe? Welke stappen moet je hiervoor zetten om je doelen en dromen te realiseren?

Bovendien laat het je ook zien dat je niet altijd anderen nodig hebt om gelukkig te zijn!

 

Dus plan een mini-break in en geef jezelf de toestemming om te ontspannen, nieuwe dingen te ontdekken en te genieten van de rust. Een mini-break is een cadeau voor jezelf, en het is aan jou om het te omarmen en ervan te genieten!

 

Laat je ons weten hoe jij je tijd alleen het liefst doorbrengt?

7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page