top of page

Waarom Deep Relax onmisbaar is in je leven

Bijgewerkt op: 5 apr.


Deep Relax bij Tiny Escape: boek lezen, mijmeren en thee drinken


Tijd voor jezelf nemen om te ontspannen lijkt vaak eerder een luxe die we onszelf lang niet altijd kunnen of willen veroorloven. De meesten van ons leiden een druk leven vol verplichtingen en uitdagingen op professioneel, persoonlijk, sociaal en financieel vlak. Toch is het van essentieel belang voor onze fysieke en mentale gezondheid om regelmatig diepe ontspanning te ervaren. Dit staat ook wel bekend als ‘Deep Relax’.Wat houdt Deep Relax in?

Deep Relax, of diepe ontspanning, verwijst naar een staat van totale rust waarin ons lichaam en geest volledig kunnen herstellen. Het gaat verder dan even op de bank liggen om een dutje te doen. Met Deep Relax maak je je bewust even los van de dagelijkse stress en spanningen, waardoor je lichaam en geest in een diepe staat van ontspanning kunnen komen.

 


Waarom is diepe ontspanning zo belangrijk?

Diepe ontspanning heeft tal van voordelen voor onze fysieke en mentale gezondheid, waaronder:

 • Minder stress: Diepe ontspanning helpt bij het verminderen van stresshormonen zoals cortisol en adrenaline. Dit betekent dat je, naast het verminderen van de fysieke symptomen van stress, zoals spierspanning en hoofdpijn, ook meer innerlijke rust ervaart en een heldere geest krijgt.

 • Verbeterde slaap: Door regelmatig ontspanningsoefeningen uit te voeren kun je de kwaliteit van slaap aanzienlijk verbeteren. En zoals bekend, is een goede nachtrust essentieel voor het herstel van je lichaam en geest.

 • Verhoogd welzijn: Diepe ontspanning kan zeer effectief zijn bij het verminderen van angst, depressie en andere mentale uitdagingen, waardoor je over het algemeen lekkerder in je vel zit.

 • Verbeterde concentratie: Diepe ontspanning laat de ruis op de achtergrond verdwijnen, waardoor je concentratie en helderheid in je hoofd toenemen. Hierdoor wordt je creativiteit gestimuleerd en je effectiviteit vergroot.

 • Verbeterde fysieke gezondheid: Ontspanningsoefeningen kunnen je algemene gezondheid positief beïnvloeden, doordat ze je bloeddruk kunnen verlagen, de spijsvertering kunnen verbeteren en het immuunsysteem kunnen versterken.

 


Waarom aandacht besteden aan Deep Relax?


Wanneer je regelmatig aandacht besteedt aan diepe ontspanningsoefeningen, zul je merken dat het je leven op verschillende manieren verbetert.


 • Vermindering van angst en spanning: Je ontwikkelt een grotere veerkracht tegen stress waardoor je beter kunt omgaan met de uitdagingen van het dagelijks leven.

 • Sterkere relaties: Je bouwt als het ware een buffer op waardoor je beter kunt omgaan met emotionele uitdagingen en effectiever kunt communiceren met anderen.

 • Meer energie: Diepe ontspanning laadt je batterij op en geeft je meer energie.

 • Meer genieten: Je hebt meer oog voor de kleine dingen in het leven en leert hiervan te genieten. Ook ervaar je een groter gevoel van tevredenheid.

 


Hoe kun je tot diepe ontspanning komen?

Voor mij werkt het heel goed om ‘s ochtends mijn dag in rust te beginnen met een meditatie en een ademhalingsoefening. Ook zoek ik regelmatig de rust op, het liefst in stilte. Ik merk dan dat mijn lichaam ontspant en mijn hoofd tot rust komt. Vaak zijn dit ook de momenten dat er ineens goede ideeën te binnen schieten!


Diepe ontspanning kan op verschillende manieren worden bereikt, en het is belangrijk om een manier te vinden die het beste bij jou past. Hier zijn een paar suggesties:


 • Ademhalingsoefeningen: Diepe ademhaling kan je direct helpen kalmeren en ontspannen. Probeer langzaam en diep in- en uit te ademen. Er zijn diverse handige apps beschikbaar die ademhalingsoefeningen aanbieden, en ook sommige smartwatches kunnen je hierbij begeleiden. Mijn favoriete app is Headspace, waarbij je een effectieve, makkelijke ademhalingsoefening van slechts 1 minuut kunt doen.

 • Meditatie: Meditatie is een krachtige manier om diepe ontspanning te bereiken. Door je te concentreren op je ademhaling, of gewoon je gedachten te observeren zonder oordeel, kun je je geest kalmeren en tot rust brengen. Je kunt dit zelf doen of met behulp van een app, zoals Meditation Moments, Headspace of Calm.

 • Yoga Nidra: Dit is een rustige vorm van yoga en combineert ademhalingstechnieken en meditatie om een diepe ontspanning te bevorderen. De app House of Deep Relax staat boordevol fijne Yoga Nidra sessies.

 • Progressieve spierontspanning: Met deze techniek span en ontspan je verschillende spiergroepen in je lichaam. Deze oefening helpt je om bewust te worden van spierspanning en om deze vervolgens los te laten. Een populaire en bekende oefening hiervoor is de body scan.

 • Rustige omgeving: Ga de natuur in, zoek een rustige ruimte of geniet van een momentje voor jezelf in een Tiny Escape-cabin. Sluit je af van de vele prikkels en ervaar de positieve effecten van rust en ontspanning op je lichaam en geest.

 

Kortom, Deep Relax is geen luxe maar een belangrijk ingrediënt voor ons dagelijks welzijn. Het helpt ons stress te verminderen, verbetert onze fysieke en mentale gezondheid en verhoogt ons geluksgevoel. Experimenteer met verschillende ontspanningsoefeningen om te ontdekken wat het beste bij jou past. Maak diepe ontspanning een regelmatig onderdeel van je leven en ervaar dat je zelfs innerlijke rust kunt ervaren in de meest uitdagende situaties!Deep Relax bij Tiny Escape

Tiny Escape heeft als missie om drukbezette mensen te stimuleren en inspireren om met regelmaat een momentje voor zichzelf te nemen, om te ontspannen en op te laden. Tiny Escape biedt een oase van rust in een cabin in de natuur en is zodanig ingericht dat al je zintuigen diret worden gestimuleerd om te ontspannen. Benieuwd of dit iets voor jou zou kunnen zijn? Bekijk dan zeker eens de Deep Relax pagina van onze website.

  

 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page